Damme – Zeebrugge – 11 januari 2019
Group Caus versterkt haar management en zet het kapitaal open om verder te groeien en continuïteit te creëren voor de toekomst. Group Caus werd opgericht in 1987 door Johan Caus en is actief als dienstverlener in de maritieme sector.

Toekomst gericht op verdere groei

De haven van Zeebrugge kent een verdere sterke groei in de RoRo-sector. Group Caus heeft een duidelijk plan voor de toekomst om verder in te spelen op de groei van haar klanten in Zeebrugge. De missie van Group Caus is daarbij duidelijk: ”Group Caus wil de meest professionele dienstverlener blijven voor haar klanten met nog meer focus op veiligheid, duurzaamheid en flexibiliteit.” In het kader van deze groei investeert de groep vandaag substantieel verder in mensen en voertuigen.

Om continuïteit te creëren voor het bedrijf, haar medewerkers en verder te investeren gericht op rendabele en duurzame groei heeft Johan Caus het kapitaal opengesteld om verder professioneel management en financiële middelen aan te trekken. Met de komst van Miek Geerardyn en Steve Tourlouse komen 2 ambitieuze ondernemers aan boord van het bedrijf. Johan Caus, Miek Geerardyn en Steve Tourlouse vormen zo het nieuwe management van het bedrijf voor de toekomst.

Over Group Caus

Opererend onder de naam TRACA worden transportoplossingen aangeboden op en rond de haven van Zeebrugge. De belangrijkste activiteit hierbij is het ter beschikking stellen van voertuigen met chauffeur voor de sterk groeiende RoRo-activiteiten. Daarnaast opereert Group Caus vandaag de Havenbus die instaat voor woon-werkverkeer oplossingen voor havenpersoneel in de haven van Zeebrugge en de MBZ Port Shuttle die het transport verzorgt voor de cruise passagiers van en tot aan het cruisegebouw. Group Caus zet in de activiteit van transportoplossingen een 100-tal voertuigen en een 50-tal vaste en tijdelijke werknemers in.

Onder de namen Independent Marine Surveyors en Caus Marine Surveys worden controleactiviteiten uitgevoerd voor de Maritieme sector in verschillende Europese havens, met daarbij onder meer het opmeten van schepen, de controles naar het ruim van het schip en het analyseren van genomen stalen van de bevrachting.

Johan Caus: “Ik ben zeer gelukkig met de intrede van deze 2 jonge ondernemers. Meer dan 30 jaar geleden heb ik Group Caus opgericht en het is dan ook een levenswerk geworden dat me nauw aan het hart ligt. Ik ben verheugd dat ik het nu kan doorgeven aan een volgende generatie zonder dat ik afscheid moet nemen van het bedrijf. Op deze manier wordt er ook continuïteit gecreëerd voor de medewerkers zonder wie ik dit bedrijf nooit had kunnen uitbouwen tot het bedrijf dat het vandaag geworden is!”

Miek Geerardyn – Steve Tourlouse: “Group Caus is een zeer mooi bedrijf in een aantrekkelijke groeiende sector. Het is de verdienste van Johan Caus dat het bedrijf haar sterke positie en reputatie heeft kunnen bouwen. We kijken dan ook uit naar de toekomst waarbij we vooral zeer tevreden zijn dat Johan Caus mee aan boord blijft, zowel operationeel, als aandeelhouder en als klankbord voor de toekomst.”

Meer informatie: Steve Tourlouse – steve@caus.be